Online vis bestellen - gratis thuisbezorgd v/a €75 - Binnen 24u bezorgd op di t/m vr - Dagvers, niet ingevroren - 100% kwaliteitsgarantie

Gebakken schar kruidige aardappelen, oventomaatjes en prei

Schol met aardappelen

Schar is een smakelijke vis. Aanvankelijk was schar een minder interessant visje. Sinds eind jaren tachtig is er vooral vanuit Japan een grotere belangstelling voor schar ontstaan. De Japanners bereiden het op een speciale manier en dichten het een hoge culinaire waarde toe.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g                Aardappelen
  • 3 tl                    Currykruiden
  • 200 g                Prei
  • 250 g                Rode cherrytomaten
  • 1 stuk               Knoflookteen
  • 4~6                   stuks schar
  • 1,5 el                Roomboter
  • 2 el                   Olijfolie
  • naar smaak       Suiker
  • naar smaak       Peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel de aardappelen over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met de currykruiden, breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

  2. Was ondertussen de prei en snijd de witte en lichtgroene delen in dunne ringen. Snijd de cherrytomaten in kwarten.

  3. Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Schuif de bakplaat met tomaten 10 minuten voor het einde van de baktijd van de aardappelen erbij in de oven.

  4. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en bewaar apart. Dep de schar droog met keukenpapier.

  5. Bak de schar op het vel, 2~3 minuten op middelhoog vuur en daarna 2~3 minuut op de andere kant. Bestrooi met peper en zout.

  6. Serveer de schar met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten.