Online vis bestellen - gratis thuisbezorgd v/a €75 - Binnen 24u bezorgd op di t/m vr - Dagvers, niet ingevroren - 100% kwaliteitsgarantie

Hoe wordt de prijs bepaald voor verse vis uit de Noordzee?

Zo wordt de prijs bepaald voor verse vis uit de Noordzee

Verse vis uit onze mooie Noordzee wordt dagelijks geveild in een visafslag. Er zijn er verschillende door heel Benelux. Als er weinig aanvoer is van vis maar wel (veel) vraag is naar vis dan schieten de prijzen omhoog.

Maar... Hoe worden de prijzen dan bepaald?

Alle vishandelaars die vis inkopen bij de visafslag hebben te maken met de bekende handelsklok. Zoals hieronder. Op de klok zie je welke vissoort geveild wordt en vanaf welke prijs de veiling begint. Vervolgens zakt de prijs net zo lang tot een vishandelaar de prijs voor de vis wilt betalen. Dit is echt een psychologisch spelletje. Want als vishandelaar heb je hoe dan ook vis nodig. Als er weinig vis is dan wil je natuurlijk zeker zijn dat jij als vishandelaar zeker vis hebt. Wat gebeurd er dan in zo'n veiling... Er wordt meer geboden voor de vis.

Wanneer de marktprijs eenmaal gezet is dan is de kans groot dat de prijs alleen nog maar gaat stijgen. Want nu komt de clou waarom ik het een psychologisch spelletje noem. Iedere handelaar vermoedt dat de ander meer zal bieden dan de markt prijs en uiteindelijk heeft iedereen vis nodig. 

Nu de vissers weer naar zee zijn is er meer aanvoer waardoor er meer ruimte is voor de marktprijs.